Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Пуснете ги да си отидат

Политиката на Европа да затваря границите си за емиграция на хора искащи да се присъединят към военните части на ИДИЛ е може би най-грешната възможна. Такива хора би трябвало да бъдат окуражавани да напуснат. Поне по три причини.
1. На нас хора, които имат готовност да размахват оръжие в името на крайно тълкувание на каквато и да е религия в Европа не ни трябват. Това не е въпрос на европейска толерантност, въоръжени, агресивни, религиозни фанатици не могат да бъдат толерирани
2. Веднъж отишли да се присъединят към тия военни части, те вече са лесни за разпознаване, съответно и за контрол и предпазване. Също така нараства вероятността тези хора просто да паднат жертва на конфликта, което по сталински би решило проблемът отчасти.
3. Възпрепятстваните да напуснат са потенциална, спяща заплаха. Настройката на тези хора и решението им не се базират на краткотраен, емоционален импулс. За тях това е фундаментално, вътрешно убеждение. Те са готови да се жертват за кауза. Още по-лошо, готови са да убиват за кауза. Може би по всяко време. Всякакъв начин. Всеки, посочен като враг на идеологията им.
Сигурен съм, че вие можете да се сетите и за свои аргументи.

Добави коментар