Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Без интернет трудно щяхме да протестираме

Да се замислим колко важно и основно средство за организация на толкова голяма маса хора, толкова бързо и ефективно, беше Интернет. Да, платформата беше Facebook, но медията(средата) е Интернет. Не забравяйте, че всякакъв вид медийни среди се поддават на регулация от страна на държавата(още сега). Респективно управляващото правителство. По същия начин, по който блокират GSM мрежата в зоната на протестите днес, в бъдеще при една промяна в международното и локалното законодателство, правителствата могат да получат достъп да трият групи, събития, страници и потребители от различни социални мрежи, както и да локализират и блокират достъпа на лицата, които ги създават(евентуално и тихомълком да ги арестуват). Също така не е трудно симпатизантите на идеите да бъдат следени защото информацията за съпричастност е публична.
За сега Facebook е убежище срещу хилядите произволни заповеди на МВР всяка година за разкриване на абонати на различни доставчици на Интернет. Защото не е така лесно дори без съдийско/прокурорско нареждане да изискаш да ти разкрият потребители от Facebook. Забравихте ли? Спомнете си.

Ето, след това кратко изложение, малко полезни съвети:
Да следим законодателството засягащо свободата на достъп до Интернет!
Да следим законодателството засягащо свободата на словото!
Да следим законодателството за засилване правомощията на право охранителните органи да вмешателстват и контролират тези неща!
Нека протестите ни засегнат и сегашния произвол на следене на индивиди. Ако искаме да продължим да имаме свободата да се организираме, да споделяме мнението си, да формираме колективи, да протестираме, да държим държавата под свой контрол, без репресии, без следене-да следим законите даващи ни тия свободи. Ако ни ги отнемат, ще трябва да ги завоюваме обратно с кръв. Мили хора, не заспивайте. Ако забележите нещо такова, кажете на другите и своевременно се организирайте против такива съдбовни манипулации. Нека също така и по-компетентните от нас да седнат да изработят промяна в законодателството, която гарантира на гражданите правото да ползват ръчната спирачка на държавата. Нека тези протести не са наше еднократно усилие, а тенденция, нека бъдем в контрол завинаги.

Добави коментар