Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Да издадеш темата на матурата не е тежко престъпление, мамка му

“Няколко е-mail-а, разменени между участници в Интернет-форумите, които коментират каква ще бъде темата за матурата по литература, издала на МВР кой първи е разпространил информацията. По обратен път спецполицаите стигнали до първоизчточника – ученик от София.” .

На някой да му направи впечатление, че става въпрос за email-и? Някой изобщо забеляза ли, че МВР е разкрило “престъплението”, като електронно е подслушвало произволни участници във форуми? Откога МВР има ресурс да след форуми? Откога, по дяволите, издаването на темата за матурата се класифицира, като тежко престъпление, че МВР да може да изиска достъп до електронните пощи и данните за участници във форум!? Защо милата ни татковина се превръща в скапан, концентрационен лагер със строга охрана в който затворници-далавераджии са в комбина с пазачите?

Тази държава отива на зле в моите очи. Никакви шумни акции с “атрактивни” имена не могат да ме разубедят. Няма да се учудя ако на следващите избори ГЕРБ нямат конкуренти, защото са ги обвинили в нещо и ги държат в ареста, докато търсят доказателства. Свободно ли е словото ни? Свободен ли е умът ни?

 1. Tweets that mention Блог за сепукисти » Blog Archive » Да издадеш темата на матурата не е тежко престъпление, мамка му -- Topsy.com каза :

  […] This post was mentioned on Twitter by Mario Peshev and Tsvyatko Konov, Boby Tanev. Boby Tanev said: RT @mpeshev: тежко престъпление = клюки из форумите http://blog.sepuko.org/?p=858 #МВР #zes #fb […]

 2. frog каза :

  работата е лоша

 3. sepuko каза :

  Пф, ами, к’во говориш, със същия успех Окото на МВР сега ще се обърне и срещу нас(правя аналогия с Окото на Саурон)?
  Има едно решение за електронните пощи, обаче. Mail клиент, като Thunderbird или Outlook, и всеки път писмата се свалят локално без да се оставя копие на сървъра. Решение, поне до някъде.

 4. #/bin/bash каза :

  Мдаа, това беше ясно много, много отдавна.Алиса беше писала тук. Тази пък картинка е точно за случая.

 5. sepuko каза :

  За съжаление толкова е претръпнал българинът към думата “свобода”(сигурно щото присъства даже в името на ДПС), че протестъс против ЗЕС в началото на годината привлече не повече от 500 човека и голяма част от тях не знаеха за какво са там.
  Временно получихме обещание, че ЗЕС нямало да го гласуват “ако операторите се съгласят да дават разпечатки до 2 часа” и сега в общи линии хулиганстват с разни заплашителни писма, изнудват разни доставчици да им дават данни когато си искат и по какъвто си повод искат…

Добави коментар