Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Как да подам сигнал към НАП

Инфоцентърът беше достатъчно отзивчив да ми предостави информация за начините по които може да се подаде сигнал срещу некоректни търговци-нарушители на данъчните закони:

“НАП разглежда всички постъпили сигнали и жалби подадени по някой от следните начини:
Сигнали за данъчно осигурителни нарушения от Физически и Юридически лица може да подадете по:
Телефон – чрез информационния център на НАП на телефон 0700 18 700. На цената на градски разговор от цялата страна или по тарифата на съответния мобилен оператор. Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч. Задължително условие при подаване на сигнал е обаждането да не е анонимно.
Пощата – информация за нередности и сигнали за данъчно осигурителни нарушения от Физически и Юридически лица в Национална агенция за приходите може да изпращате на адрес: 1000 София, бул.”Дондуков” 52 или на адреса на компетентната ТД на НАП
През деловодството на ТД на НАП или ЦУ на НАП подадена в писмен вид с входящ номер.
Моля при подаване на сигнал да се предоставя по детайлна и възможно най- пълна информация по отношение на точни адреси ,наименования на физическите или юридически лица, срещу които пускате сигнала, по възможност ЕИК по Булстат или ЕГН, точно описание на нарушението и пълно описание на фактическата обстановка .
Уведомяваме Ви, че съгласно разпоредбите на чл. 111, ал. 4 от Административнопроцесуалния кодекс „не се образува производство по анонимни предложения или сигнали, както и по сигнали, отнасящи се до нарушения, извършени преди повече от две години”.

Моля да имате в предвид ,че НАП има правомощие да извършва контролни функции единствено по спазване на данъчно-осигурителното законодателство.

НАП гарантира пълна анонимност на гражданите.”

Искам да реагират по сигнал веднага и навсякъде. Току-виж попълнили хазната с постъпления които трябваше да са там така и така.

 1. Росица Малева каза :

  Ако подам сигнал за укриване на данъци от мои предишни работодатели и нарушенията, за които съм научила са били по време на работата ми при тях ще ми бъде ли потърсена отговорност?

 2. sepuko каза :

  Ако се установи, че сте съучастник-сигурно. Но прикриването на данъчни престъпления също е наказуемо. Това, че сте знаели, докато сте работили там, но сте премълчали също е повод да ви бъде търсена отговорност.

 3. Didommg каза :

  Искам да запитам какво да направя за да си получа заплатите отминалия сезон при работодател, при които све още сам на работа и че почти всички от служителите са им казали че имат договори но не са ги виждали и подписвали ….така е всеки сезон…

 4. Женя каза :

  Искам да попитам как и къде мога да подам сигнал за обект който работи без касов апарат.

 5. Ники каза :

  Здравейте-искам да попитам може ки да се прати проверка от инспекцията по труда анонимно понеже работя в една мебелна фирма вече 9год.и преди няколко дена разбирам че съм нямал никакви осигуровки за това време което според мен въобще не е малко,а ако го подам лично сигнала ще остана и без работа 100 процента ???

Добави коментар