Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Гусин министър, моля, коментар!

Новината гласи следното: при битов инцидент на 11.04.2010 в София, квартал Люлин 1 малко момченце пада от 14-ти етаж на жилищен блок и загива. БНР своевременно моли министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за коментар… моля!?

Ако ще караме министърът на вътрешните работи да коментира всеки нелеп инцидент със смъртен случай, то остава да почнем да изискваме коментар от министърът на културата за коментар на последния чалга хит и министърът на здравеопазването да коментира етично ли е Звездев да кани майстор Миро в предаването си. Бих добавил и министъра на външните работи да коментира последните клюки около Саркози и жена му.

Оглупяха ли медиите в България?

 1. Александър каза :

  Te никога не са били умни (с малки изключения), че да оглупеят.

 2. sepuko каза :

  Достатъчно умни, че да манипулират 99% от хората толкова време и все още да го правят. Говорех за оглупяване в друг аспект. Просто е непрактично и незначително да взимат мнението на министъра в тоя случай.

 3. frog'n'roll каза :

  Как така не са питали Бойко? Това да му е сигнална лампичка, че май вече не е Единственият капацитет. 🙂

 4. sepuko каза :

  Бойко щеше да е 100 пъти по-добър в амплоа на министър на МВР щото там повече може да си позволи да се излага. Пък и си го знаем. Цветанов е малко по-премерен поне.

 5. Филип Петров каза :

  Това е положението… и да не ни харесва – пак това е положението…

 6. sepuko каза :

  Е, обсъждаме положението за да го подобрим, не да се жалваме, че сме безсилни. Пък особено в случая с критичния поглед към помията с която ни заливат медиите имаме и избор.

 7. homoadipalus каза :

  Медиите не са тъпи. Много са си умни дори, но все пак те са си бизнесмени. Каквото се търси, такова се предлага. Вярно е, че сме заливани с помия от медиите, но винаги сме имали избор и не говоря за цифровата телевизия която ни предлага стотици канали, а говоря за това, че всички телевизори винаги са имали бутон OFF(, а преди 89 ИЗКЛ.)(интересно защо ли винаги е най-големия бутон.) Може би причината за такива абсурдни въпроси е, че хората са размили границата между сапунките и реалността. Може би медиите знаят това и предвит кръвожадната конкуренция предлагат търсеното. Прави ми впечатление, че персонажите от новините и сапунките си приличат все повече и повече(особено сега когато повече жени влязоха в политиката). И все пак да не “плюем” останалите защото само в другите можем да видим себе си. Напълно съм съгласен, че не сме безсилни. Можем да направим много.

 8. sepuko каза :

  Двете крайности са много, много лоши. Изборът OFF/Изкл. всъщност е отказ от избор. Причината за тия абсурди е, че хората от край време поемат нова информация изключително безкритично и особено в последно време. Изкуствената динамика на ежедневието ни налага, че ние нямаме време да проверяваме и анализираме информацията. За това и трябва да се доверим на определени авторитети които правят това вместо нас. Това е много, много вредно внушение. Заедно със свръхинформацията, която освен всичко страда качествено това си е модерния бич за човечеството.

 9. homoadipalus каза :

  Този коментар много ми хареса(както и целия блог btw). В началото на Zeitgeist се цитира един египтолог, не помня името му или точния цитат, но помня че посланието беше същото(за истината и авторитетите или може би за стината и институциите). Буда е казал:Не вярвайте на нищо, независимо къде сте го чели или кой го е казал, дори аз да съм го казал, освен ако то не е в съгласие с вашия собствен здрав разум и ум(Превода не съм го правил аз нито знам колко е правилен но мисля че посланието е запазено.) Вярно, не можем да проверяваме и анализираме информацията, нямаме тази възможност, но дори и да я имахме не би трябвало да го правим. Ключът към истината е съмнението. Незнам това как звучи, но според мен е така. Защо OFF да е отказ от избор? Според мен OFF е правилния избор. Не казвам, че няма качествени продукции, определено има такива, но според мен лично, трудно човек може да попадне на такива. Преди време нямах никаква кабелна телевизия(нито цифрова), само BNT, BTV и NOVA. Казвах си: “Ебахти простотийте дето дават тея!”. Сключих договор с Булсатком и си казах “Ето на, най-накрая нещо свясно за гледане.” И така голям кеф докато накрая не се усетих, че кибича пред телевизора гледайки по Discovery как взривяват кенеф по нов оригинален начин. Избора къде остава, в това да си избереш кой канал да гледаш? Вече не гледам телевизия. Оттогава насам ми остава много повече време. Сега когато се прибера от работа аз правя нещо(не да гледам как някой друг прави нещо). Не искам когато вечерям след уморителен работен ден да ми показват хора с маски по улиците и да ми казват колко смъртоносен е новият вирус, а след това в рекламния блок да увеличават звука и в главата ми да кънти възвеличаване на алкохолизма и лакомията като нещо народно, нещо нашенско. Много дълго писах. Мразя да чета дълги коментари. Отдалечих се от темата. Кога последно изживя един ден без да видиш реклама?

 10. sepuko каза :

  Ползвам ad-block plus и нямам телевизор. Познай 😀 . E, слушам Хоризонт и от време на време чувам по някоя, но по изключение. OFF когато това е отказ от обогатяване и актуализиране на наличната информация е калпаво решение. Човек трябва да се развива. Иначе да гребеш от помията, която се излива от телевизорът действително си е мизерен начин да прекараш време.

 11. sepuko каза :

  P.S. Благодаря за комплиментът +)

Добави коментар