Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Дежавю, Димитров направи ехо на Сидеров

Не знам защо, но стабилно в главата ми се върти една аналогия от последните дни. На 5-ти Януари медиите отразиха новината, че министър Божидар Димитров има претенции за компенсация от Турция за имотите на изселените от там тракийски бежанци през 1913. Правата на въпросните изселници били признати с договор от 25-а година, споразумението не било изпълнено. Веселин Нинов от правителствената информационна служба е потвърдил, че това е официално становище на българското правителство. Сумата за която Димитров претендира е 20 милиарда долара. Защо ли това ми се струва като ехо на бълбуканията на Сидеров от месец Април 2009-та ? Какъв всъщност е договорът между Атака и ГЕРБ? Първо подкрепа за малоумният референдум за новините на турски, сега това..? Не е ли това индиректно прокарване на политиката на Атака? Партия, която ние всички знаем, е крайна и безсмислена, партия, за която мнозинството съвсем не гласува.

Quo vadis, правителство българско?

 1. frog’n'roll каза :

  Аз съм от потомците на същите тези ограбени и прогонени от Турция и би трябвало да претендирам за нещо такова, обаче хич не ми се слушат тези неща, точно от тези хора – противни са. Пък и никога не съм правела планове за евентуални компенсации – отписала съм ги.
  Подобни ултиматуми са популизъм и простотия, макар че по същество има основания. Ако имаме такива претенции, редно е да се преговаря тихо и спокойно, без изнудвания, крясъци и фанфари. Но няма какво да им се чудим – и Сидеров, и мазният рапанджия са от едно котило.

 2. sepuko каза :

  Популизъм е и дебилизъм e, а реакцията на правителството е тип “ако мине”, никога на време и като че ли следи реакциите на обществото за да нагласи становището си. Тъпо.

 3. frog'n'roll каза :

  Тъпи фурнаджийски лопати, измятат се като чамови дъски, дето викаше баща ми. Тези вече като кажат “добър ден”, трябва да гледаме къде е слънцето.
  А от Турция ще видим компенсации, когато и арменците получат такива. Демек никога. Ама Турция и турците са хубава дъвка за разтягане и замъглосване на къде по-важни неща. 😛

Добави коментар