Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Хипотрохоид

HypotrochoidOutThreeFifths

Трябва да кажа, че това “откритие” наистина разби детското ми очарование от рисуването на петолъчка с непрекъсната линия. Фигурата всъщност се нарича хипотрохоид и се описва от математическа функция така:

функция на хипотрохоид

0502a654cd2d0a4efec8bda30d2487c9

Самата визуализация е доволно ясна. Никога не съм мислил за сатанистите, като за математици-любители, но това просто е съкрушително доказателство.  Предполагам, че сбирките им са просто кръжок по математика. От бедност ползват свещи. Често от липса на хартия и молив ползват самата земя и тебешир. Понякога някой дава живота си за науката. Смотаняци.

  1. Филип Петров каза :

    Трябва да видиш неща от курсовете на проф. Грозьо Станилов по различните видове геометрия, по които преподава. Използва Mapple и ни чертае цели картини с формули. Триизмерни фигури също. Направо е феноменално.

  2. sepuko каза :

    Несъмнено може да се получат много интересни неща. Аз всъщност го намерих това след като видях един триългълник със овални страни, който се “въргаля” с цялата си дължина по стените на квардрат. Тая форма се ползва в цилиндъра на Ванкелов двигател, а вътрешния обем е епитрохоид…

Добави коментар