Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Frosch

FroschLogoЗагрижен съм за околната среда. Това не е просто някакво си понятие. Това е нашия ареал, флора, фауна и ежедневие. Всеки път, когато ние се погрижим за хигиената на нашите дрехи, съдове, обзавеждане и помещения, ние използваме почистващи химикали, които за голямо съжаление не се разграждат(не само, те правят и лоши реакции). Те се акумулират в почвата, която ни храни. Използването на по-малко вода за съжаление не намалява замърсяването, а просто пести водните запаси. За сметка на това има алтернатива и то такава, която не ни задължава да се върнем в тъмните векове. Представител на алтернативите е “Фрош” .

FroschBottle“Фрош”(Frosch) е серия продукти които са изградени на биоразтворими основи(около 98% от съдържанието). Те служат за пране, миене и почистване и не замърсяват околната среда. Грийнпийс маркират тези продукти със зелен код в проучването си The Chemical Home, правейки “Фрош” единствен такъв на българския пазар. Евтини са и гамата им позволява да заместите всеки специализиран почистващ продукт който ползвате в момента. Понякога дори няколко с един. Простичък пример, този продукт:

Продуктът в бутилката отдясно служи за почистване на подове и кухненско обзавеждане, гладки повърхности, бани и подове, може да се ползва за пране, а и като течен сапун! Не оставя следи от фталати по вашите повърхости, дрехи, мебели или кожа, не съдържа диоксин, триклозан, хлор, фосфати и т.н. стандартни съставки на други продукти за същата употреба. Щади кожата ви дори при ръчно пране, “Фрош” e Ph неутрален. Бутилката позволява 100% рециклиране, от капачката до тялото. Ползва се не много концентриран разтвор от 24ml на 5l.

Ползвам продукта за всяко едно от тези предназначения от месеци. Върши чудесна работа и съм доволен и спокоен. Имам също така и препаратът за съдове. Не съм усетил дори пластмасови съдове да бъдат мазни и хлъзгави след измиване от тежки мазнини. Едно упражнение по подобряване и опазване на околната ни среда , от което не боли. Нито физически, нито морално, нито финансово. Продуктът е добре разпространен и достъпен в търговската ни мрежа. Аз ще продължа, пробвайте и вие.

 1. Ани Петкова каза :

  Аз също ползвам препаратите на Фрош и съм страшно доволна от ефективността им.За първи път си закупих универсалния препарат,без да зная че е Биопродукт,след като прочетох съдържанието на опаковката тогава разбрах.Останах изумена от крайния резултат на почистването,от страхотния аромат и от това че е безвреден за детето ми.Сега вече използвам всички артикули на Фрош,но най много съм доволна от това,че вече не пера дрехите на детето си със вредни химикали и не измивам съдовете с много опасни за здравето препарати,да не говорим за някои почистващи препарати,които са много вредни за вдишването,особенно за децата ни. Това е един доста по-евтин заместител на продуктите на Амуей,но със същото качество. Аз живея в Мадан,един малък и беден район,където тези продукти неприсъстват в търгвската мрежа,но си ги закупувам от големите градове и не ми представлява кой знае какво неудобство защото тези препарати са силно концентрирани и позволяват да се ползват доста дълго време.По-лошото е че екологично чисти райони,като нашият нямаме възможност да си ги запазим такива,поради липсата на предлагане,както и поради липсата на информираност.Искам да направя апел към съвестните жители на планетата земя да се опитат да запазят природата чиста,още повече когато това не представлява някакво неудобство и не ни коства никакво усилие а ако не сте загрижени за природата то съм сигурна,че сте загрижени за Вашето здраве и това на децата Ви. Уверявам Ви че са достатъчно добри,за да заместят Вашият препарат.А на дистрибуторите искам да кажа,да не забравят малките и крайни райони.

 2. sepuko каза :

  Светлинка в края тунелa е Вашият коментар г-жо Петкова.Чиста слънчева светлина, а не от насреща идващия влак . И права сте, не коства усилие, само малко здрав разум.

 3. Le_Grand_Elf каза :

  🙂

 4. wattie каза :

  Преди година именно ти ме зариби за тази марка и от тогава използвам доста нейни продукти – веро, препарат за под, омекотител за дрехи, прах за пране… Дано конкуренцията започне да се събужда и да навлезнат още подобни на пазара!

 5. sepuko каза :

  Убедих и една колежка чието дете на 2 години спря да прави алергични реакции… След като замени и праха за пране и препарата за почистване на под с продукти на Фрош. Не съм герой, но от това лично съм горд.

 6. Мишочка каза :

  Аз търсих информация за прахове и препарати, които не се тестват върху животни и така разбрах за Frosch./ не се тества/ За мен е важно да знам, че продуктите, които ползвам не са станали причина за страдания и убийства на малки беззащитни животинки. Призовавам всички ако не са се интересували досега да си потърсят информация за тестовете върху животни т.н вивисекция и да се замислят за какво ставаме причина ние хората поради незнание и немислене или просто защото не искаме да се замисляме или смятаме че нищо неможем да променим. Аз лично съм обявила “война” на убийци като P&G, Loreal.и много др. Потърсих информация за българската козметика-от Bilka ми казаха че не тестват в/у животни и май в България никой не тествал. може и да лъжат незнам.Отклоних се малко от темата, но знам че тя е полезна за такива като вас. ако някой знае за ситуацията в България нека пише!

 7. sepuko каза :

  Признавам, че методът е варварски особено предвид това, че е напълно излишен. Напълно ясно им е на всички “експерти” кои вещества са токсични и вредни. Също така на много от експертите им е ясно, че изобщо огромен брой от компонентите в почистващи препарати, козметика, дори храни и хранителни добавки. За козметиката специално е най-зле, там няма регулиращ орган както при храните. Единственото, което се контролира е радиационно излъчване. Каня се да напише нещо относно компонентите в козметиката, но е разточително обширна тема, а и стряскаща…

 8. Мишочка каза :

  защо стряскаща? стряскащо е когато разберем с какво се мацаме. А който е попаднал в сайта няма да има нищо против.
  Снощи за пръв път прах с универсалния Frosch. Благодаря че ме светнахте доволна съм.

 9. Мишко каза :

  Здравейте,

  Специални благодарности на Мишочка!!! за отношението и към другите обитатели на тази планета освен нас (Хората)
  Имам въпрос някой знае ли нещо за продуктите на HENKEL и прах за пране TEO бебе?

 10. sepuko каза :

  Едва ли ще мога да съм компетентен за цялата продуктова гама на Henkel. За ТЕО “Бебе” просто се предполага, че е прах без алергени и с по-малко агресивни почистващи агенти. Извън това си е прах за пране, като всички останали и ще се утаи в почвата, като замърсител.

 11. Еми каза :

  Помощ! Фрош е изчезнал от големите магазини, като обяснението е, че се е сменил дистрибутора. НЯМАМ с какво друго да пера цветни дрехи, помощ!
  Нито един препарат за цветно, който съм ползвала, не е бил толкова добър, както Фрош-а.
  От къде да си намеря Фрош?

 12. sepuko каза :

  Пълна мистерия и за мен… За съжаление в случая и аз съм просто потребител, нямам повече информация.

 13. Еми каза :

  Моля, нека който види, че някъде има Фрош, да напише тук.
  Търсих в Метро, в Била – ц. Не се сетих да проверя в Кауфланд.

 14. sepuko каза :

  Комай вече има Frosh, поне вчера видях във Фантастико в Стрелбище и отделно в Пловдив си я имаше почти пълната гама продукти.

 15. Виолета каза :

  Здравейте,
  Не виждам от кога е представянето на Фрош и коментарите, но аз купувах перилните препарати само от Кауфланд, защото само там ги имаше, а сега ги спряха. В мрежата дори няма предлагане, а само един хипоалергенен вид. Да знаете нещо по темата или подобен заместител? Много ще съм благодарна, както се сещате. Гледам дългите рафтове с перилни препарати и не виждам нито един, към който бих се върнала. Помощ?

Добави коментар