Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Паси е сепукист

Паси, мисля, че е влюбен в идеята да си направи публично сепуко. Три минути той бавно, мъчително и някакси без въображение или богат речник, с мрънкане и заекване, с оцъклен и блуждаещ поглед, се опита да изкара от мозъка си порицание и заплаха. Порицанието бидейки смешно към жалко по-скоро подразни хората, като тъп виц, който за сметка на това е дълъг и разказвача полу на сила е привлякъл вниманието на слушателя. Заплахата беше между тия тъпоанекдотни слова по-долу(заслуга на Комитата за транскрипта на предаването). А поводът бяха тази статия на споменатия Константин Павлов, тази статия на Марк Виниций, тази статия на Пейо и тази статия на Иван Стамболов . (Първите двама и последният нямаха досега връзки от моите избрани блог препратки. Вече имат.)

– “Баба, дядо, татко, кучето и батко, кака, мама и цялата ми рода е…хееххехе банална мисъл, гледат телевизия”. – Това се върти и се бие, като муха в крушка в главата на Паси.  – “Само кучето и батко обаче ползват интернет. Я са попаднали на тия статийки, я не. Ако почнем изведнъж да популяризираме истински анализ на това, което става чрез телевизията вместо да оставим селския екшън между Бойко и Серьожата, плюс някоя и друга мазна пледоария на последния относно прекрасния нов свят, който очаква България, роднините ми ще вземат да си помислят, че ние в парламента нищо не правим, освен това за което са ни платили под масата. Демек ще ни разкрият. На нас ни трябва одобрение. Пък и ако послушам още малко от тия грозни думи ще се разплача. Мони, стегни се, възпри сълзите и изкарай нещо. Заплаши го. Да, точно така, заплаши го. Ама прикрито, така. Ако много се развълнуваш пак рев, сополи, присмех…”

— Здравейте, господин Бедров, може ли да ви задам един въпрос?

— Може, стига да мога да отговоря.

Защо ги изчитате всички тия блогове? Значи ли, че всяко нещо, което бъде казано в нечий ефир, трябва ли да стане достояние на цялата страна? Аз да ви кажа честно, смятам че голяма част от тия неща, които прочетохте, могат да бъдат квалифицирани с думите “простотии. Аз наистина не виждам какъв е смисъла тези неща да бъдат допълнително озвучавани и цяла България, още един път

— Това е нашият избор, избор на екипа на предаването, преглеждаме блоговете, новите медии на България, най-свободни засега и избираме някои от най-интересните мнения…

— И наистина преглеждате блоговете, но освен всичко друго, вие сте призвани някак си и някаква естетика да разпространявате в нашата страна. Този речник, който го чух, по никакъв начин не се вмества в понятието за красиво, за добро, за умно, за възпитано и т.н. Вие нали възпитавате нашите деца? Защо трябва нашите деца да чуят всичко това?

— Ако тръгнем в тази посока за естетиката, която лъха от изказванията на министри, на лидери на опозицията, на кметове, вече ще стане много широк разговора, кой каква естетика разпространява.

— Разбира се, но нали нашата обща цел като националноотговорни представители да представим на хората нещата по един сравнително правдив начин, чрез най-приемливия възможен речник. Речникът, който аз изслушах във момента, наистина е дълбоко неприемлив.

— Всеки има право да се изразява така както иска, така сме преценили, съобщили сме ги, от което не падна тавана..

Добре, таванът не е паднал, но аз наистина бих ви помолил, да влезете във връзка с ръководството с вашата телевизия, или там с редакционен екип ако имате, естетически екип ако имате, художествен екип ако имате…

— Все още нямаме естетически, това е добра идея…

Да, помислете какво да направите, за да изглеждате добре, за да представите България в една по-добра светлина. Защото ако ние имаме един много голям проблем пред света, проблема за образа на България, тоя проблем идва преди всичко от това, че ние самите създаваме този лош образ за себе си по света. Аз съм убеден, че…

— Ако някой затвори Интернет, съм сигурен, че изобщо няма да го има този проблем, защото няма да има различни мнения.

— Не не аз не съм казал, че Интернет трябва да се затвори, не знам откъде прочетохте в думите ми такова предложение. Аз просто, наистина дълбоко се възмущавам, когато средствата за масова информация дават гласност на най-грозното, което съществува в страната, а не на най-красивото, което съществува в страната. Наистина, красотата в страната бива задушена от грозотията в страната, заради което ние постоянно създаваме образ на нашата страна като на грозна страна.

— Така, сега, не съм съгласен, че това тук е…, ето аз нарочно ги преглеждам още веднъж…, че това е нещо грозно, така сме преценили и си носим отговорността за това, но всеки има право на мнение, нали, вие мислите така и…

— Да, аз затова дойдох и изказах и своето мнение.

Според мен Паси успешно си изгради имиджа на looser в цялото българско общество. А българското общество му показва “как не се” и му гради имидж на простак . Монка, да ти е честито, изложи се така, както никой не можеше да те изложи дори в гей скандал да те беше замесил. Също така помогна мнението на блогърите да стане още по-популярно и търсено. Пич, ти си златна мина за обратни ефекти. За туй, един съвет. Приятелю вземи се забъркай с наркотрафик, организирана престъпност и корупция. Ще ги хванат всичките около теб за нула време.

Хайде, със здраве и да не ревнеш в ефир като не те изберат за шеф на НАТО. Честно, пичовете там биха те пренебрегнали дори само заради идеята да те видят още веднъж как цивриш.

 1. Силвия каза :

  looser?

  На мен пък ми хареса. Ебаси, да ви имам “цялото българско общество”. Малко кат’ цялото българско човечество. … Ама като ти кажат в лицето, че не носиш дрехи, обикновено скачаш и разпространяваш картинки със закръстено лице…

  Смешна работа.

  Трябва да се радвате – поне ви даде тема да обсъждате.

 2. sepuko каза :

  Госпожице/госпожо,

  Паси, заедно с още една немалка част от хората потребляващи интернет всъщност се проваля да разбере, че блогъри няма, има хора които свободно изразяват мнението си. Свободни български граждани. Възползват се от свободата на словото. За Паси свободно изказаното, критично мнение е простотия.Вие всъщност подкрепяте човека, който окачествява собствения ви коментар(той е изказан свободно в блог) като простотия. Парадоксално. Вие как мислите?

Добави коментар