Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Къде са ми данъците? Част 1 Военна подготовка в училище

Днес бих искал да обявя началото на нова рубрика “Къде са ми данъците?”. Тя ще осветява изключителни по плиткоумие, наглост и размери закони, които разпределят парите, които държавата ни отнема. Статиите ще показват какво правят(и смятат да правят) държавните администратори с честно заработените ни пари. Защо го правят. Има ли полза от това(надявам се на дебат).

Това, което ми се ще да обсъдим днес е планът на депутатите ни да похарчат още една значима част от данъците ни за завръщане на лагерите с военна подготовка за учениците. Текстовете ще бъдат внесени през март, все още имаме време. Това ще бъде като част от закона за резерва на силите от системата за национална сигурност. С него ще върнат и резервът на армията.

В какво се състои всичко? Искам да цитирам 19min.bg:

“По думите на жълтия депутат Станимир Илчев от НДСВ  идеята е чрез армейското обучение групи от населението, включително младежта да се поддържат в готовност за военни действия.”,”Законът има за цел да подготви за военни действия и учениците.”.

Да подготви за военни действия учениците? Какво!?!?!?

Ето още какво предвижда законът:

 • На запасняците ще се плаща минимална работна заплата.
 • Премии за активност, повишения в чин.
 • Агитиране на младежта и увеличаване на интереса към професионална военна служба.
 • Финансиране на специални инструктори, които ще примамват младежите към военна служба.
 • Част от структурите на МВР минават към запасняците(разузнаване и контраразузнаване).
 • Кметовете и областните управители ще разполагат със звена от платени доброволци които да помагат при природни бедствия.

Да кажем, че бих предпочел съществуващите хрантутници вместо да набиват крак по плаца, да помагат при природни бедствия и да строят магистрали, мостове, метро(о добра идея). Да помагат при природни бедствия. Да участват в обществено полезни мероприятия. Да залесяват и помагат при опазване на горския масив. Има още куп полезни неща, които тия хора могат да правят, да доставят реални публични блага и да си заслужават заплатата. А не да бъдат платени частни главорези, инструмент на правителството ни и пушечно месо за мисии на НАТО в чужбина. Защото предполагам, че числеността на българските войници в чужбина ще се увеличи драматично веднъж гласувана положително и вкарана в действие тази програма. Но да наемаме нови? Не ни ли стига, че от 25,4 милиарда лева бюджет заделяме 5,383 милиарда за пенсии и 1,322 милиарда за “Отбрана”, че и да увеличаваме тия разходи..?!

Да загърбим подкрепата за образованието(Фонд научни изследвания: 60 милиона лева) за сметка на военщината!? Да взимаме пари от честно трудещия се човек доставящ реални стоки и услуги, за да ги сложим в ръцете на хора, чието единствено достоинство е униформата и пушката, всички платени от първия? Да им дадем безплатни апартаменти, небивали привилегии и още куп неща, за какво?

Надявам се, че този и още други малоумни закони и законопроекти ще стреснат българина и той ще осъзнае, че е време за реална промяна. Промяна от вътре.

 1. Lancelot каза :

  Майка ти и баща ти със сигурност са били на задължително военно обучение. Според мен е полезно да знаеш какво е Калашник и откъде стреля.
  За останалите неща – излишни са наистина.

 2. sepuko каза :

  О, чудесно, добри ми Ланселот, аз много държа младите да знаят какво е огнестрелно оръжие и какво прави то. Но според мен е достатъчно да бъде пуснато филмче в училищата за да се покаже на подрастващите, че с Калашников(всичките му модификации) може само да се убива. Че от тази цев излизат само човешки сълзи, мъка, страдание, нещастие, смърт… Искам децата да знаят, че ако хората желаят доброто един на друг, няма да им се налага да знаят как да се пазят един от друг.
  Искам да живея(т) в по-добър свят. Свят в който се учим как да живеем един с друг в хармония, а не как да вземем насилствено надмощие.
  По тези причини, аз не желая правителството да харчи парите, които аз по идеална цел заделям за публични блага, за да учи и агитира хора с неразвито още съзнание, как да бъдат инструменти за насилие. Не желая да имаме армия въобще. Не желая да има въоръжени сили никъде по земята.

 3. ivo_isa каза :

  “Искам да живея(т) в по-добър свят. Свят в който се учим как да живеем един с друг в хармония, а не как да вземем насилствено надмощие.”
  Извинявай, ама ти в кой свят живееш? Мислиш ли, че е по-добре учениците да познават насилието от игрите в които можеш да се възстановиш “вземайки кръв” и продължаване на играта след като веднъж са те убили? Мислиш ли, че игри в които насилието и убийствата се поощряват като Vais city, Unreal Tournament, и още една бала такива са по-добрия вариант за запознаване със сълзите, нещастието, мъката и страданието? Истинският живот може да те направи отговорен за действията си, не виртуалният. Виртуалният може да те обучи на техника на изпълнение, не на състрадание и човечност.

 4. sepuko каза :

  Хм, нямам представа коя част на коментара ти имаше отношение към статията или цитатът, който си посочил.
  Да ти кажа, живея в един не много хубав свят. Както и ти. И ти смяташ, че е дори по-добре децата да свикнат с истинска агресия, да бъдат обучавани как да я освобождават по команда, да боравят с оръжие?
  Как точно ще се обосновеш?
  Хората, които познават този неприятен аспект на човечеството са и тия, които създадоха архетипите на тия игри, Wolfenstein, GTA и производни.
  Къде, дявол го взел, пропадна популярността на TIM и Tycoon сериите, един бог знае. Мисля, че бяха изтласкани от желанието на хора като теб да запознаят подрастващите с “реалния свят” чрез монитора на компютъра.

Добави коментар