Блог за сепукисти

Съзнателен избор

Сеизмограф: интернет дава опасна свобода. Нека я ограничим

сеизмографПо принцип се дразня на заглавия във вестникарски стил, които изкривяват буквализма на събитието и го представят в светлина на почти отделно друго, имагинерно събитие. Но вярвам ще ми простите, ако ще се борим с медиите ще трябва да го правим в техен стил.

Сеизмограф е едно предаване на btv , което както се подразбира(не вярвам някой да се заблуждава, че е за геодезия) от името измерва силата на социално вълнение предизвикано от актуални събития. Тъжното в случая обаче е, че не са си подбрали добре заглавието. Водещата се опитва да прави самото земетресение. Тя умишлено тласка темата в различна посока, тази която явно е угодна на нея и на други заинтересовани страни. Повече за това е писал Линков, скоро очаквам статия и от Филип. Това на което аз смятам да наблегна са думите използвани от участниците по темата за отвлечения автобус. Просто затворих очи и писах нещо като транскрипт(с мигновените ми впечаления-съждения на моменти) на това което чувам, че се случва.  Ето какво аз чух в Сеизмограф(без да съм преглеждал видеото пак) по темата абстрахирайки се от вида на дебатиращи, водеща, публика и декор в студиото:тримата

там беше една репортерка чието име не помня…
това беше нашата репортерка миролюба бенатова…

спонтанно или режисирано?
стои някак как да ви кажа, а стои
появиха се и такива версии…

“богослов и драматург? що за неподходящи хора?”
…виртуални номади. движат се свободни, без контрол, радикални, агресивни и саморазрушителни. похитителя е представител.
интернета лош ли е тогава?
световен проблем. колкото по-интензивно се живее в интернет по-зле.това е пространство където се подготвят хора на радикалното действие. радикален е той значи и другите са радикални. изследват решимостта на останалите.
психо случай ли е? или такъв човек доктриниран от присъствието си в интернет е решил да направи релани действия
той е луд, от фантазия е решил да премине към действие

Много ли са зле приспособените хора на тоя свят
вчера минах през една банка..(?) човек богато облечен пуши цигара и си изхвърли цигарата като простак. аз много пуша ама съм културен. случва се всеки ден. “тоя за какво плещи? света е скапан и не като мен аз искам да си прережа вените..? “
тя вкарва сноубордиста. променя темата.
адреналин. протест. встрани от нещата
адреналина изкара много хора да работят да го ровят това копеле. а той е искал да се самоубие сигурно.
той пак за атила. в коментарите има един който казва така: абе виж пич какво си мислиш? ако не ти стигнат пари за памперс ще отидеш да взривиш кметството? “тоя е неадекватен.опитва се да каже нещо. ”
модерните времена, КОМПЮТЪРНАТА ЕПОХА!!!
екстаз на риска, младите хора обичат риска.

Гарелов?
изказва съждение върху богослова. след 10-и ноември. изплуваха различни хора които имат да казват нещо важно. луди . защитава тезата че отвличането е истинско явление.
Филип. смятам че цялата тази тема се изкривява в грешната посока. не смятам че трябва да преставяте въпросния човек като интернет активен.
има си блог и пише в него. аз също имам блог.
как тогава
той е луд
преекспонирано значи. просто луд?
да. силно. с цел да се прокара наредба 40.
значи има режисура.
дори да не е постановка се използва.
някаква малоумница.
тя задава тъп въпрос към богослова. той я бъзика.

Извод?qustionmark

– Събитието с отвлечения автобус е реално, независимо, неинсценирано.

– Обратната теза идва от съмишленици на атентатора-интернет номади, които му симпатизират.

– Всички те си имат блог. Да споделяш мисли както си искаш с широка аудитория води до атентати.

– Трябва да ограничим тия хора щото се консолидират и са опасни.

– Скоро ще се гласува закон според който МВР може да ви следи на всяка крачка. Да вдигнем по две ръце.

Да абдикираме ли от отговорността си към самите себеси, като човешки същества? Да позволим ли на администрацията на милата ни татковина да превърне родното ни място в затвор за самите нас? Да бъдем следени, изнудвани, грабени от корумпирани създания… Да бъдем потискани и свободата на словото ни погазена? Свободата на достъп до информация..? Аз в такава държава не искам да живея. Но за целта няма да емигрирам. Ще бъда като факла, ще осветявам всичко, което различни хора се опитват да свършат на тъмно. Срещу нас. Знанието е сила. Това не е просто клише. Ако протестите на студенти и фермери не ме вдигнаха на протест, то гласуването на Наредба 40 в оригиналния и вид или дори леко изменен ще ме вдигне. Ще съм праведно гневен и особено силен. Ще имам цел, ще имам фокус на недоволството си, ще имам конкретно искане. Слушайте внимателно и гледайте, реагирайте…от нас зависи. Държавата е на хората, не на администрацията.

Добави коментар